Cheesecake de galeta i melmelada de gerds

 

Sens dubte un dels millors pastissos que he provat mai!! Cheesecake de galeta i melmelada de gerds.                                       

Buff! Com definir-lo? Deu ser la seva textura tan cremosa? La melmelada? La base de galeta?

Crec que les tres coses juntes són una explosió de gustos brutals!

  

Tots seguit us explico la recepta!

 

 

Ingredients

 

Per la base:

 

- 250g de galetes tipus maria, digestive...

- 125g de mantega sense sal

 

Per la massa:

 

- 700g de formatge tipus Philadelphia

- 250g de sucre

- 4 ous tamany L

- 2 cullerades de farina de blat

- Un polsim de sal

- Suc de mitja llimona

- 200g de nata líquida (la de muntar)

 

Per decorar:

 

Melmelada de gerds

 

 

Elaboració

 

Preescalfem el forn a 180º.

 

Començarem preparant la base. Passarem les galetes per la picadora. Sinó en teniu les posarem dins una bossa de plàstic i amb l’ajuda d’una mà de morter o anirem triturant, quan ja estigui ho barrejarem amb la mantega que prèviament haurem escalfat al microones. Posarem mantega al motlle que utilitzem i tot seguit hi afegirem la base de les galetes. Per aquesta recepta utilitzarem un motlle de 20cm metàl·lic, alt i desmotllable.                                                                 

Introduirem el motlle al forn a 180º durant 10 minuts.

 

Mentrestant prepararem la massa.

Barrejarem tots els ingredients amb l’ajuda de la batedora, d'aquesta manera ens quedarà tot molt ben integrat i no hi haurà cap grumoll.                                                                                               

Un cop passat els 10 minuts traurem el motllo del forn i hi abocarem la massa perfectament barrejada.                                 Pujarem el forn a 200º i el deixarem a aquesta temperatura els primers 15 minuts de cocció. Llavors reduirem a 120º i ho deixarem uns 60 – 70 minuts més. Fins que al introduir un escuradents o pal metàl·lic veiem que ja està cuit.

Ho deixarem refredar a la nevera de 3 a 5 hores.                              

Aquesta part de deixar refredar és molt important sinó el cheesecake es trencaria quan el volguéssim desmotllar.

Un cop fred ho desmotllarem i ho decorarem amb melmelada de gerds cobrint tota la part de sobre.

Podeu posar-hi la melmelada que més us agradi.

Aquest tipus de pastís s’ha de conservar sempre a la nevera, sinó es faria malbé.

 

 

És d’aquells pastissos que menges un tall, i un altre i no pararies mai!

 

 

Bon profit!!!

18 de maig 2015