Cupcakes de pastanaga, poma i nous

Us agraden les pastanagues? A mi m'encanten!                              

Bullides, acompanyant una bona amanida, amb sucs...                             

Però avui les farem servir per fer Cupcakes de pastanaga, poma i nous!                                       

 

Amb aquesta recepta obtindrem uns 12 cupcakes.

 

Ingredients

 

- 130g d'oli de girasol o oli d'oliva suau

- 180g de sucre moreno

- 140g de farina

- 2 ous

- 2 pastanagues

- 1 poma

- 100g de nous

- 1 culleradeta de llevat en pols (tipus Royal)

- 1 culleradeta de bicarbonat sòdic

- 1 culleradeta de canyella

- Un polsim de sal

 

Almibar

 

- 60ml d'aigua

- 60ml de sucre

- Suc de mitja llimona

 

Decoració de crema de formatge

 

Ingredients

 

- 120g de mantega sense sal

- 300g de sucre glacé

- 125g de formatge cremós (tipus Philadelphia)

- Ratlladura d'una llimona

 

Decoració

 

- Nous 

 

 

Elaboració

 

Preescalfem el forn a 180º amb la posició dalt i baix. Posarem les capsules de paper a la safata de cupcakes.

 

En un bol batrem l'oli i el sucre moreno. Quan estigui integrat anirem afegint els ous un a un.                                              Esmicolarem les nous amb les mans. Ratllarem les pastanagues i la poma i ho afegirem a la mescla anterior.                     Tamisarem en un altre bol la farina, la canyella, el bicarbonat, el llevat, la sal i ho anirem incorporant gradualment  amb la resta d'ingredients.  

   

Omplirem ¾ parts de les càpsules de paper amb l'ajuda d'una cullera dosificadora de gelat.                                                  Ho deixarem coure 20 minuts o fins que al introduir el pal metàl·lic veiem que ens surti net.    

 

Prepararem l'almívar per els cupcakes.

En un cassó hi posarem l’aigua, el sucre i el suc de llimona a bullir. Un cop veiem que el sucre queda totalment dissolt apagarem el foc. Procedirem a posar l’almívar sobre els cupcakes encara calents amb l'ajuda d'un pinzell.

 

 

 

Començarem a preparar la crema de formatge.                                         

Tamisarem el sucre glacé i ho barrejarem amb la mantega, que prèviament tindrem a temperatura ambient, a velocitat alta. Quan estigui integrat afegirem el formatge cremós, ha d'estar ben fred directament tret de la nevera. Ho barrejarem a velocitat mitja just fins que veiem que ja estigui integrat.

Deixarem la crema a la nevera durant 30 minuts, així ens agafarà més consistència. 

Decorarem els cupcakes amb la crema de formatge i amb l'ajuda d'una espàtula ho anirem repartint.

Finalment a sobre de cadascun i posarem com a decoració nous de macadàmia.                                                               

És molt important guardar-ho a la nevera així no se'ns farà malbé la crema de formatge.

 


 

Bon profit!!

10 de juny 2015