Us agraden les pastanagues? A mi m'encanten!
Bullides, acompanyant una bona amanida, amb sucs...
Però avui les farem servir per fer Cupcakes de pastanaga, poma i nous!
Amb aquesta recepta obtindrem uns 12 cupcakes.
Ingredients
- 130g d'oli de girasol o oli d'oliva suau
- 180g de sucre moreno
- 140g de farina
- 2 ous
- 2 pastanagues
- 1 poma
- 100g de nous
- 1 culleradeta de llevat en pols (tipus Royal)
- 1 culleradeta de bicarbonat sòdic
- 1 culleradeta de canyella
- Un polsim de sal
Almibar
- 60ml d'aigua
- 60ml de sucre
- Suc de mitja llimona
Decoració de crema de formatge
Ingredients
- 120g de mantega sense sal
- 300g de sucre glacé
- 125g de formatge cremós (tipus Philadelphia)
- Ratlladura d'una llimona
Decoració
- Nous
Elaboració
Preescalfem el forn a 180º amb la posició dalt i baix. Posarem les capsules de paper a la safata de cupcakes.
En un bol batrem l'oli i el sucre moreno. Quan estigui integrat anirem afegint els ous un a un. Esmicolarem les nous amb les mans. Ratllarem les pastanagues i la poma i ho afegirem a la mescla anterior. Tamisarem en un altre bol la farina, la canyella, el bicarbonat, el llevat, la sal i ho anirem incorporant gradualment amb la resta d'ingredients.
Omplirem ¾ parts de les càpsules de paper amb l'ajuda d'una cullera dosificadora de gelat. Ho deixarem coure 20 minuts o fins que al introduir el pal metàl·lic veiem que ens surti net.
Prepararem l'almívar per els cupcakes.
En un cassó hi posarem l’aigua, el sucre i el suc de llimona a bullir. Un cop veiem que el sucre queda totalment dissolt apagarem el foc. Procedirem a posar l’almívar sobre els cupcakes encara calents amb l'ajuda d'un pinzell.
Començarem a preparar la crema de formatge.
Tamisarem el sucre glacé i ho barrejarem amb la mantega, que prèviament tindrem a temperatura ambient, a velocitat alta. Quan estigui integrat afegirem el formatge cremós, ha d'estar ben fred directament tret de la nevera. Ho barrejarem a velocitat mitja just fins que veiem que ja estigui integrat.
Deixarem la crema a la nevera durant 30 minuts, així ens agafarà més consistència.
Decorarem els cupcakes amb la crema de formatge i amb l'ajuda d'una espàtula ho anirem repartint.
Finalment a sobre de cadascun i posarem com a decoració nous de macadàmia.
És molt important guardar-ho a la nevera així no se'ns farà malbé la crema de formatge.
Bon profit!!
10 de juny 2015