Tres xocolates en gotets

Bona tarda!

 

Després d'uns dies de vacances avui us porto la recepta de Tres xocolates en gotets, una recepta ideal

per els amants de la xocolata.

 

Amb aquesta recepta no haurem d'utilitzar el forn.

 

Abans de seguir amb la recepta us explico de que està composta.     

A la capa que quedarà a sota hi haurà galeta cruixent, tot seguit una capa de xocolata negra,

a la següent de xocolata amb llet i finalment una capa de xocolata blanca.

L'acabarem decorant amb trossets de les 3 xocolates que ratllarem nosaltres mateixos.

 

La recepta és per 12 gotets

 

Per la base

 

- 200g de galetes tipus maria o digestive

- 100g de mantega sense sal

 

Tres xocolates

 

- 150g de xocolata negra

- 150g de xocolata amb llet

- 150g de xocolata blanca

- 600ml de nata

- 600ml de llet sencera

- 3 sobres de quallada en pols (Tipus Cuajada Royal)

 

Per la decoració

 

- Utilitzarem xocolata negra, blanca i amb llet i la ratllarem a sobre

Elaboració:

 

Prepararem els gotets i tot seguit començarem amb la base.            

En aquesta ocasió he utilitzat gotets del tamany d'un iogurt.

 

Triturarem les galetes amb la picadora o bé amb la mà de morter, ens assegurem de que quedin ben esmicolades com si fos sorra. Llavors, posarem la galeta triturada dins un bol, amb l'ajuda d'una espàtula i anirem afegint la mantega que abans haurem desfet al microones. Un cop ben integrat, anirem afegint la mescla als gotets amb l'ajuda d'una cullera petita, posarem la quantitat d'un dit de galetes a cada got. Ho deixarem endurir a la nevera.

 

Barrejarem amb unes ‘barilles’ o amb una batedora els 600ml de llet amb els 3 sobres de quallada en pols. És molt important que no hi quedin grumolls, després hi afegirem els 600ml de nata. Aquesta barreja la dividirem en tres parts iguals.

Tallarem la xocolata negra i la reservarem en un bol. Farem el mateix amb la xocolata amb llet i la blanca.

Escalfarem en una cassoleta una de les 3 parts de llet + nata + quallada i quan comenci a bullir afegim la xocolata negra que teníem reservada. Baixem una mica el foc. Ho barrejarem molt bé amb les ‘barilles’ fins que es desfaci la xocolata i torni a bullir, tenint molt en compte sempre de que no s'enganxi. Ho traurem del foc i ho repartirem als gotets que tenim a la nevera.

Deixarem reposar la primera capa de 30 a 60 minuts dins el congelador, o fins que veiem que la capa de xocolata ha quedat quallada.

Farem el mateix procés amb la xocolata amb llet i finalment amb la xocolata blanca.

Decorarem els gotets ratllant xocolata negra, blanca i amb llet per sobre quan ja hagi quallat tot.

Un cop quallat ho guardarem a la nevera.

 

I ja ho tindrem a punt per servir!

 

Bon profit!                                                     

 

                                                                                                                                    17 d'agost 2016