Aquests dies tenia un munt de llimones i les vaig aprofitar per fer Mousse de llimona i galeta.
És senzill i personalment el trobo deliciós!
A més a més, són unes postres ideals pels dies que tens un dinar en el qual has menjat molt.
Amb aquesta quantitat d'ingredients obtindrem 10 unitats de Mousse.
Ingredients:
- Suc de dues llimones
- Ratlladura d'una llimona
- 3 iogurts naturals o de llimona
- 400g de llet condensada
- 200g nata (per muntar)
Per la base:
- Mig paquet de galetes tipus maria o galetes digestive
- 50g Mantega
Per decorar:
- Perles petites comestibles, la ratlladura de la llimona...
Elaboració:
Muntarem la nata en un bol. Reservarem.
En un altre bol hi afegirem els iogurts, la llet condensada, la ratlladura d'una llimona i el suc de les dues llimones.
Ho barrejarem molt bé amb l'ajuda d'una llengua de silicona.
Un cop barrejat, hi afegirem la nata muntada poc a poc i anirem fent moviments evolvents, per tal de que ens quedi la textura adequada.
Ho deixarem reposar de 30 a 60 minuts a la nevera.
Prepararem la base. Triturarem les galetes amb el triturador. Si no en teniu també ho podeu fer amb la mà de morter o agafant una bossa de plàstic i un corró i ho anirem esmicolant.
Desfarem la mantega al microones i ho barrejarem molt bé amb les galetes triturades. Traurem el mousse de la nevera.
Agafarem els gots de vidre i hi posarem la galeta, amb l'ajuda d'una cullera ho aixafem i tot seguit hi posem el mousse de llimona a sobre.
Finalment ho podem decorar amb perles de colors, amb la ratlladura de la llimona o com més ens agradi. Ho reservarem a la nevera i ja els tindrem apunt per quan ens els vulguem menjar.
És aconsellable menjar-los ben freds. Quan més estona els deixem a la nevera més gust tindran i més bons seran. També els podríem congelar i treure'ls una estona abans de servir-los.
Bon profit!!!
25 de maig 2015