Cheesecake de cítrics i fruits del bosc

Bona tarda!

Avui us porto una versió diferent de cheesecake, aquesta vegada amb format got.

A part de fer el farcit, també apendrem a fer un coulis de fruits del bosc i crumble de vainilla.

 

Recepta per 14 gotets.

 

Ingredients (coulis de fruits del bosc)

 

- 300g fruits del bosc

- 3 cullerades de sucre

- 4 cullerades d’aigua

 

Ingredients (crumble de vainilla)

 

- 50g de farina

- 50g de farina d’ametlla

- 25g sucre morè

- 25g sucre blanc

- 50g de mantega sense sal

- 1 vaina de vainilla

 

Ingredients (cheesecake cítric)

 

- 500g de formatge tipus Philadelphia

- 250g nata

- 125g sucre

- Llimona (ratlladura ½)

- Taronja (ratlladura ½)

 

 

Elaboració

 

Coulis fruits del bosc

 

Posarem tots els ingredients dins un cassó, ho posem al foc. Quan comenci a bullir baixarem el foc i ho deixarem a foc lent durant 15-20 minuts. Ho deixarem refredar a temperatura ambient i llavors ho posarem a la nevera fins que refredi del tot.

 

Crumble de vainilla

 

Tallarem la mantega a daus i la deixarem a temperatura ambient o sinó la desfarem una mica al microones, fins que quedi amb textura pomada.

Obrirem la vaina de vainilla per la meitat i rascarem la part del mig per integrar-ho amb la resta.

Mesclarem tots els ingredients fins a obtenir una massa homogènia, deixarem reposar la massa al congelador durant una hora.

Un cop passat aquest temps ratllarem la massa i ho posarem a una safata de forn.

 

Cocció: 180ºC -  10-15 minuts

           Posició dalt i baix i si teniu només ventilador haureu de

           baixar la temperatura a 170ºC.

 

Deixarem reposar el crumble a la safata.

 

Cheesecake cítric

 

Posarem a muntar la nata i el sucre, a mig muntar afegirem el formatge i les ratlladures. Quan estigui tot muntat ho posarem dins una màniga amb un cornet arrissat o llis segons ens agradi més.

 

Muntatge

 

Podem fer diferents combinacions amb les diferents elaboracions que em fet, jugueu amb la vostre imaginació. Podríem posar el crumble a sota, el cheesecake al mig i el coulis a dalt o bé posar el coulis a sota, el cheesecake al mig, el crumble a dalt...

Ho decorarem amb fruits vermells a sobre.

 

 

Bon profit!

   13 de novembre 2017