Bona tarda!
Avui us porto una versió diferent de cheesecake, aquesta vegada amb format got.
A part de fer el farcit, també apendrem a fer un coulis de fruits del bosc i crumble de vainilla.
Recepta per 14 gotets.
Ingredients (coulis de fruits del bosc)
- 300g fruits del bosc
- 3 cullerades de sucre
- 4 cullerades d’aigua
Ingredients (crumble de vainilla)
- 50g de farina
- 50g de farina d’ametlla
- 25g sucre morè
- 25g sucre blanc
- 50g de mantega sense sal
- 1 vaina de vainilla
Ingredients (cheesecake cítric)
- 500g de formatge tipus Philadelphia
- 250g nata
- 125g sucre
- Llimona (ratlladura ½)
- Taronja (ratlladura ½)
Elaboració
Coulis fruits del bosc
Posarem tots els ingredients dins un cassó, ho posem al foc. Quan comenci a bullir baixarem el foc i ho deixarem a foc lent durant 15-20 minuts. Ho deixarem refredar a temperatura ambient i llavors ho posarem a la nevera fins que refredi del tot.
Crumble de vainilla
Tallarem la mantega a daus i la deixarem a temperatura ambient o sinó la desfarem una mica al microones, fins que quedi amb textura pomada.
Obrirem la vaina de vainilla per la meitat i rascarem la part del mig per integrar-ho amb la resta.
Mesclarem tots els ingredients fins a obtenir una massa homogènia, deixarem reposar la massa al congelador durant una hora.
Un cop passat aquest temps ratllarem la massa i ho posarem a una safata de forn.
Cocció: 180ºC - 10-15 minuts
Posició dalt i baix i si teniu només ventilador haureu de
baixar la temperatura a 170ºC.
Deixarem reposar el crumble a la safata.
Cheesecake cítric
Posarem a muntar la nata i el sucre, a mig muntar afegirem el formatge i les ratlladures. Quan estigui tot muntat ho posarem dins una màniga amb un cornet arrissat o llis segons ens agradi més.
Muntatge
Podem fer diferents combinacions amb les diferents elaboracions que em fet, jugueu amb la vostre imaginació. Podríem posar el crumble a sota, el cheesecake al mig i el coulis a dalt o bé posar el coulis a sota, el cheesecake al mig, el crumble a dalt...
Ho decorarem amb fruits vermells a sobre.
Bon profit!
13 de novembre 2017