Selva Negra amb maduixes

Hola!

Després d'estar uns mesos sense penjar cap recepta avui us en porto una. La Selva Negra, però no la típica de sempre, sinó amb maduixes i sense alcohol.

Tot seguit us explico la recepta!

 

Ingredients (pa de pessic)

 

- 6 ous

- 160g de farina

- 40g de cacau en pols sense sucre

- 200g de sucre

 

Almívar

 

- 100g de sucre

- 100g d'aigua

- 1 culleradeta d'extracte de vainilla

 

Ingredients (farcit)

 

- 400g de nata per muntar (sempre +35% de grassa)

- 80g de sucre

- 4 maduixes

 

Ingredients (decoració)

 

- 1 paquet de xocolata negra ratllada o mitja teula de xocolata negra

- 2 maduixes laminades

 - 1 cullerada de melmelada de maduixa

 

 

 

Elaboració:

 

Preescalfem el forn a 180º.

 

Per aquesta recepta he utilitzat un motllo de 20 cm metàl·lic alt i desemmotllable.

 

Començarem preparant el pa de pessic.

 

Muntarem els ous. Quan estiguin mig muntats, hi afegirem el sucre poc a poc. Per altre banda, tamisarem la farina i el cacau. Introduirem la mescla dels ingredients secs a la mescla dels ous, poc a poc, amb una llengua i en moviments evolvents.

 

Posarem la quantitat necessària de mantega i farina al motllo perquè no s'enganxi el pastis. Tot seguit, abocarem la massa del pa de pessic al motllo.   

Ho deixarem al forn 35 minuts o fins que al introduir un pal metàl·lic al pastís veiem que aquest surt net.

 

Quan ja estigui cuit esperarem una estona a treure el pastis del motllo, com que estarà molt calent se’ns podria trencar.

 

Prepararem l'almívar.

Aquest ens servirà perquè el pa de pessic sigui més esponjós

en boca.                                                                              

Posarem a bullir en un cassó l'aigua, el sucre i l'extracte de vainilla. Quan veiem que el sucre s'hagi dissolt apagarem el foc i deixarem refredar l'almívar.

 

Desemmotllarem el pa de pessic i el tallarem horitzontalment per poder-lo farcir.

Un cop tallat, amb l'ajuda d'un pinzell hi anirem posant l'almívar.

 

Farem el farcit, muntarem la nata amb el sucre. Netejarem les maduixes i les tallarem en 6 parts.

Posarem nata a una de les dos parts que em tallat abans, farem una capa uniforme i a sobre hi posarem les maduixes, ho taparem amb l'altre part i posarem nata a sobre i als costats, cobrint del tot el pastís.                 

Ho deixarem uns 45 minuts a la nevera.

 

Quan hagi passat aquest temps, posarem els trossets de xocolata ratllada per sobre i per els costats del pastís.                                                                      

Laminarem les maduixes i les posarem a sobre com a decoració, llavors, farem escalfar uns segons la melmelada de maduixes al microones, amb l'ajuda d'un pinzell pintarem les maduixes laminades, així ens donaran un toc més brillant.

 

 

Important mantenir aquest pastís sempre a la nevera i treure'l 30 minuts abans de consumir-lo.

 

 

 

Bon profit!

 

13 de Maig 2016