Hola!
Després d'estar uns mesos sense penjar cap recepta avui us en porto una. La Selva Negra, però no la típica de sempre, sinó amb maduixes i sense alcohol.
Tot seguit us explico la recepta!
Ingredients (pa de pessic)
- 6 ous
- 160g de farina
- 40g de cacau en pols sense sucre
- 200g de sucre
Almívar
- 100g de sucre
- 100g d'aigua
- 1 culleradeta d'extracte de vainilla
Ingredients (farcit)
- 400g de nata per muntar (sempre +35% de grassa)
- 80g de sucre
- 4 maduixes
Ingredients (decoració)
- 1 paquet de xocolata negra ratllada o mitja teula de xocolata negra
- 2 maduixes laminades
- 1 cullerada de melmelada de maduixa
Elaboració:
Preescalfem el forn a 180º.
Per aquesta recepta he utilitzat un motllo de 20 cm metàl·lic alt i desemmotllable.
Començarem preparant el pa de pessic.
Muntarem els ous. Quan estiguin mig muntats, hi afegirem el sucre poc a poc. Per altre banda, tamisarem la farina i el cacau. Introduirem la mescla dels ingredients secs a la mescla dels ous, poc a poc, amb una llengua i en moviments evolvents.
Posarem la quantitat necessària de mantega i farina al motllo perquè no s'enganxi el pastis. Tot seguit, abocarem la massa del pa de pessic al motllo.
Ho deixarem al forn 35 minuts o fins que al introduir un pal metàl·lic al pastís veiem que aquest surt net.
Quan ja estigui cuit esperarem una estona a treure el pastis del motllo, com que estarà molt calent se’ns podria trencar.
Prepararem l'almívar.
Aquest ens servirà perquè el pa de pessic sigui més esponjós
en boca.
Posarem a bullir en un cassó l'aigua, el sucre i l'extracte de vainilla. Quan veiem que el sucre s'hagi dissolt apagarem el foc i deixarem refredar l'almívar.
Desemmotllarem el pa de pessic i el tallarem horitzontalment per poder-lo farcir.
Un cop tallat, amb l'ajuda d'un pinzell hi anirem posant l'almívar.
Farem el farcit, muntarem la nata amb el sucre. Netejarem les maduixes i les tallarem en 6 parts.
Posarem nata a una de les dos parts que em tallat abans, farem una capa uniforme i a sobre hi posarem les maduixes, ho taparem amb l'altre part i posarem nata a sobre i als costats, cobrint del tot el pastís.
Ho deixarem uns 45 minuts a la nevera.
Quan hagi passat aquest temps, posarem els trossets de xocolata ratllada per sobre i per els costats del pastís.
Laminarem les maduixes i les posarem a sobre com a decoració, llavors, farem escalfar uns segons la melmelada de maduixes al microones, amb l'ajuda d'un pinzell pintarem les maduixes laminades, així ens donaran un toc més brillant.
Important mantenir aquest pastís sempre a la nevera i treure'l 30 minuts abans de consumir-lo.
Bon profit!
13 de Maig 2016