Pastís esponjós de recuit

M’encanten els pastissos de formatge i aquest sens dubte no us deixarà indiferents.

El recuit li dona una textura esponjosa, cremosa i fresca en boca.

 

Una bona opció per tot l’any!

 

És un pastís fàcil i ràpid de fer. Els amants del formatge ben segur que encertareu amb aquesta recepta.

 

Comencem!

 

Ingredients (base)

 

- 200g galetes tipus digestive o maria

- 100g mantega

- 2 culleradetes de sucre tipus panela o sucre morè

 

Ingredients (farcit)

 

- 500g recuit

- 200g formatge cremós tipus Philadelphia o mascarpone

- 200g nata

- 4 ous tamany L

- Un polsim de sal

- Suc de mitja llimona

- 2 cullerades de farina

 

Ingredients (decoració)

 

- Melmelada o confitura de fruita

 

Elaboració

 

En aquest cas he utilitzat un motlle de 23cm alt.

 

Preescalfem el forn a 180ºC.

 

Triturem les galetes juntament amb el sucre, quan estigui triturat hi afegim la mantega fosa.

Prèviament posem una mica de mantega al motlle. Tot seguit hi aboquem la barreja anterior i ho aplanem fins que quedi ben repartit.

Coem la base 10 minuts a 180ºC.

 

 

Preparem el farcit.

Posem tots els ingredients en un bol, ho remenem amb la turmix fins que obtinguem una massa ben llisa, sense grumolls.

 

Un cop passat els 10 minuts traiem el motllo del forn i el pugem a 200ºC.

Aboquem el farcit al motllo i ho tornem a posar a dins durant 15-20 minuts, quan hagi passat aquest temps baixem la temperatura a 120ºC i ho deixem coure 30-40 minuts més, depenent del nostre forn. Ja sabeu que cada forn és un món!!

 

Quan estigui cuit, el deixem refredar sobre una reixeta, a temperatura ambient. Un cop hagi baixat la temperatura el posem dins la nevera, quan estigui ben fred el desemmotllem i li posem la melmelada o confitura que més us agradi, melmelada de gerds, taronja, nabius, confitura de figa...

 

Bon profit!

 

 

 

Divendres 11 Agost