Pastís de xocolata i crema de cacauet

Hola!


Comencem el setembre amb la recepta de pastís de xocolata i crema de cacauet.

El passat mes d’agost va ser l’aniversari de la meva germana, en feia 18,

i és un gran motiu de celebració. Volia fer alguna cosa diferent, vaig pensar que aquesta recepta seria perfecte , que a ella li encantaria i així va ser.

Em vaig basar amb la recepta de l’Alma Obregón, però amb alguns canvis.

 

 

Ingredients del pastís


- 80g d'oli de girasol

- 250g de sucre

- 150g de farina

- 50g de cacau pur

- 2 culleradetes de llevat en pols

- 2 ous

- 150g de llet d'ametlles

- 2 cullerades de mantega de cacauet

- 2 culleradetes d'extracte de vainilla

- 70ml d'aigua bullint

 

Ingredients per la crema


- 110g de mantega sense sal

- 300g de sucre glacé

- 260g de mantega de cacauet

- 90g de nata per muntar

 

Ingredients per la decoració


- Xocolata negra fosa (mig got)

- Cacauets torrats amb mel  (un grapat)

 

 

Elaboració


Preescalfem el forn a 180ºC amb calor dalt i baix.

Començarem fent el pastís. Barrejarem en un bol l'oli amb el sucre i quan estigui ben integrat hi

afegirem els ous. Ho reservem.                                                   

En un altre bol tamisarem la farina, el cacau i el llevat. És molt important tamisar els ingredients secs,  d'aquesta manera aconseguirem un brioix més esponjós i perfecte. Afegirem els ingredients secs a l'altre part que havíem reservat (ous, sucre, oli) i ho anirem alternant amb la llet d'ametlles, seguirem barrejant.         

Un cop ben integrat hi afegirem dues culleradetes d'extracte de vainilla i dues cullerades de la crema de cacauet.                                         

Finalment hi posarem l'aigua bullint. D'aquesta manera aconseguirem que el pastís ens quedi amb una textura més tova.       

En aquest cas he utilitzat dos motllos rodons de 18cm. Prèviament hi posarem paper vegetal i mantega per tal de que no s'enganxi el pastísRepartirem la massa als dos motllos amb l'ajuda d'una cullera dosificadora de gelats, d'aquesta manera aconseguirem que ens quedin les dues parts iguals.                                                                                                També podríeu utilitzar un únic motllo de 20cm i quan estigués cuit partir-lo pel llarg, amb l'ajuda d'un ganivet llarg o una serreta per pastissos.            

Ho posarem al forn a 180º calor dalt i baix, uns 25-30 minuts.      

Mirarem si estan ben cuits amb un escuradents o pal metàl·lic especial per forn.                                                                                                 

Quan ja estiguin cuits, els deixarem refredar per complet abans de desemmotllar-los, sinó se'ns trencarien.                   

Un cop freds començarem a preparar la crema.                                      

En el bol de la batedora i afegirem la crema de cacauet i la mantega a temperatura ambient, anirem incorporant també el sucre glacé. Barrejarem aquests tres ingredients fins que veiem que quedi una textura cremosa a velocitat mitja. Quan ja estigui cremós hi afegirem la nata poc a poc, augmentem una mica la velocitat de la batedora però tampoc a màxima velocitat perquè se’ns tallaria la nata. Amb una espàtula escurarem bé els laterals del bol per tal de que ens quedi una crema ben barrejada i uniforme.


Sinó teniu batedora de peu podeu utilitzar la de dos barilles sense problema.  

        

Posarem la crema de cacauet dins una màniga pastissera. En aquest cas utilitzarem la ‘boquilla’ d'estrella ample. Començarem fent una rosa gegant des del centre del pastís fins als costats (aquesta serà la part de sota del pastís).

A l'altre part de pastís hi farem roses petites, i a les zones que es veu el brioix de xocolata hi farem petites estrelles. Deixem reposar uns 10 minuts a la nevera perquè endureixi una mica.                                         

Mentrestant desfarem la xocolata al microones vigilant sempre que no es cremi.

Ho reservem.                                                                           

Quan hagin passat els 10 minuts ho traurem de la nevera i muntarem un brioix sobre l'altre. Finalment amb una cullera ho decorarem de xocolata per sobre i també hi posarem uns quants cacauets de mel.


Aquest pastís s’ha de mantenir a la nevera.


Espero que us animeu a fer aquest pastís, us sorprendrà molt!


Bon profit!!!


                                                                                                                                                    2 de setembre 2015