Hola!
Encetem el desembre amb la recepta del Pastís bombó de xocolata i avellana. Una recepta perfecte per les dates que es van acostant, Nadal, Reis...!
Espero que us animeu a fer-la, és molt senzilla i ben segur que sorprendreu als vostres familiars i amics.
Ingredients:
- 150g d’avellanes
- 75g de cobertura negra 60-70%
- 50g de farina
- 1 culleradeta d’impulsor
- 150g de mantega (pomada)
- 110g de sucre de canya tipus panela
- 2 culleradetes de vainilla en pasta
- 4 ous M
- Dues culleradetes de gasificant
- 20g de sucre blanc
Per decorar:
- 200g de mantega (pomada)
- 200g de cobertura negra 60-70%
- 6 cullerades de Nutella o crema de cacau
Muntatge pastís:
- 6 neules
- 120g d’avellanes torrades
- 8 bombons de xocolata i avellana
* Us deixo unes imatges del sucre de panela i el gasificant que vaig utilitzar per la recepta.
Elaboració:
Preescalfem el forn a 180º
Prepararem dos motlles de 20 cm, posant-hi paper de forn perquè no s’enganxi i encamisant-los (posar la quantitat suficient de farina i mantega al motlle)
Moldrem la xocolata i les avellanes amb la trituradora, fins que ens quedin com engrunes, ho afegirem a la farina i l'impulsor prèviament tamisat. Barrejarem la mantega (pomada) amb el sucre panela i la vainilla amb la batedora.
Afegirem els rovells un a un a la mescla de la mantega, fins que quedi ben integrat.
Agregarem la barreja de les avellanes , la xocolata, la farina i l'impulsor a la resta d'ingredients, poc a poc, en dues o tres vegades.
Muntarem les clares juntament amb les dues culleradetes de gasificant. Quan estiguin mig muntades afegirem el sucre blanc poc a poc.
Un cop muntades les afegirem a la mescla anterior amb una llengua i amb moviments evolvents.
Posarem la massa als motlles.
Temps de cocció: 25-35 min.
Utilitzarem un punxó per mirar si està ben cuit.
Deixarem refredar els motllos abans d'iniciar el muntatge del pastís.
Per decorar:
Desfarem la xocolata al microones, controlant sempre que no se'ns cremi.
Agafarem la mantega (pomada) i la posarem a la batedora, a velocitat mitja, durant uns 3 minuts. Afegirem la xocolata i la Nutella, ho mesclem bé fins que quedi integrat.
A part, esmicolem les neules amb les mans, en trossets no molt petits.
Per muntar el pastís:
Posem la primera capa de pastís en un plat, a sobre hi posem la crema de xocolata i les neules esmicolades.
Cobrirem tota la resta del pastís amb la crema de xocolata.
Triturarem una mica les avellanes, que ens serviran per decorar els laterals del pastís.
I per acabar posarem els bombons a sobre del pastís!
Bon profit i bones festes!!
3 de desembre 2015