Pastís bombó de xocolata i avellana  

Hola!

 

Encetem el desembre amb la recepta del Pastís bombó de xocolata i avellana. Una recepta perfecte per les dates que es van acostant, Nadal, Reis...!

Espero que us animeu a fer-la, és molt senzilla i ben segur que sorprendreu als vostres familiars i amics.

 

 

Ingredients:

 

- 150g d’avellanes

- 75g de cobertura negra 60-70%

- 50g de farina

- 1 culleradeta d’impulsor

- 150g de mantega (pomada)

- 110g de sucre de canya tipus panela

- 2 culleradetes de vainilla en pasta

- 4 ous M

- Dues culleradetes de gasificant

- 20g de sucre blanc

 

Per decorar:

 

- 200g de mantega (pomada)

- 200g de cobertura negra 60-70%

- 6 cullerades de Nutella o crema de cacau

 

Muntatge pastís:

 

- 6 neules

- 120g d’avellanes torrades

- 8 bombons de xocolata i avellana

 

 

 

* Us deixo unes imatges del sucre de panela i el gasificant que vaig utilitzar per la recepta.

Elaboració:

 

Preescalfem el forn a 180º

 

Prepararem dos motlles de 20 cm, posant-hi paper de forn perquè no  s’enganxi i encamisant-los (posar la quantitat suficient de farina i mantega al motlle)

 

Moldrem la xocolata i les avellanes amb la trituradora, fins que ens quedin com engrunes, ho afegirem a la farina i l'impulsor prèviament tamisat. Barrejarem la mantega (pomada) amb el sucre panela i la vainilla amb la batedora.

Afegirem els rovells un a un a la mescla de la mantega, fins que quedi ben integrat.

Agregarem la barreja de les avellanes , la xocolata, la farina i l'impulsor a la resta d'ingredients, poc a poc, en dues o tres vegades.

 

Muntarem les clares juntament amb les dues culleradetes de gasificant. Quan estiguin mig muntades afegirem el sucre blanc poc a poc.

Un cop muntades les afegirem a la mescla anterior amb una llengua i amb moviments evolvents.

 

Posarem la massa als motlles.

 

Temps de cocció: 25-35 min.

 

Utilitzarem un punxó per mirar si està ben cuit.

 

Deixarem refredar els motllos abans d'iniciar el muntatge del pastís.

Per decorar:

             

Desfarem la xocolata al microones, controlant sempre que no se'ns cremi.

Agafarem la mantega (pomada) i la posarem a la batedora, a velocitat mitja, durant uns 3 minuts. Afegirem la xocolata i la Nutella, ho mesclem bé fins que quedi integrat.

A part, esmicolem les neules amb les mans, en trossets no molt petits.

 

Per muntar el pastís:

 

Posem la primera capa de pastís en un plat, a sobre hi posem la crema de xocolata i les neules esmicolades.

Cobrirem tota la resta del pastís amb la crema de xocolata.

Triturarem una mica les avellanes, que ens serviran per decorar els laterals del pastís.

I per acabar posarem els bombons a sobre del pastís!

 



Bon profit i bones festes!!

 

 

3 de desembre 2015