Cheesecake de Baileys amb ganache de xocolata

Avui Cheesecake! Un dels millors pastissos que pot existir en aquest món!  

I aquesta vegada acompanyat de Baileys. Per llepar-se’n els dits!          

Crec que tinc una obsessió amb els Chessecake’s. M’encanten!

 

Em vaig basar amb la recepta de l’Alma Obregón, amb alguns canvis.

 

Aquí teniu tot el que ens farà falta:


 

Ingredients

 

Per la base:

 

- 200g de galetes tipus Maria o Digestive

- 3 cullerades de sucre moreno

- 100g de mantega sense sal

 

Per la massa:

- 500g tipus Philadelphia

- 250g de formatge mascarpone

- 160g de sucre blanc

- 3 cullerades de farina

- 4 ous

- 70g de nata de muntar

- 100ml de Baileys

 

Per la ganache de Baileys:

- 170g de xocolata negra per fondre

- 140g de nata per muntar

- 40g de mantega sense sal

- 80ml de Baileys

 

 

Elaboració

 

Primer farem la ganache.

 

Prepararem un bol amb la xocolata.

En un cassó, escalfarem la nata, quan arrenqui a bullir ho abocarem dins el bol de la xocolata, quan ja estigui ben integrat hi afegirem la mantega i el Baileys. Finalment cobrirem el bol amb paper film i ho deixarem a la nevera.

 

En aquesta recepta he utilitzat dos motllos de 18cm desmotllables.

 

 

Preescalfem el forn a 180º amb escalfor dalt i baix.

 

Ara farem la base del pastís.

Desfarem la mantega. Triturarem les galetes.

Barrejarem bé la mantega, les galetes i el sucre moreno. Ho posarem a els motllos prèviament engrassats amb mantega.

Ho deixarem al forn 8 minuts.

Començarem a preparar la massa.

 

Barregem molt bé amb la batedora el formatge, el sucre i la farina. Afegirem els ous un a un. Al final incorporem la barreja de la nata amb el Baileys i seguirem batent a velocitat baixa.

 

Traurem els motllos del forn i hi posarem la massa del formatge a cadascun.

 

Els primers 15 minuts tindrem el forn a 180º i els següents 60 minuts el baixarem a 110º-120º.

Ho traurem del forn i el deixarem reposar a temperatura ambient.

Un cop fred els deixarem a la nevera unes 6 hores. Ho desmotllarem.

Amb una espàtula, decorarem el cheesecakeamb la ganache que havíem preparat anteriorment.

 

És molt important mantenir el chessecake de baileys a la nevera.

Però quan el vulgueu servir, millor treure’l 30 minuts abans.

 

 

Bon profit!! 

 

 

15 d'Octubre 2015