Bundt cake de xocolata

Bon dia!! Aquest mes va d'aniversaris!

 

Avui us escric la recepta del primer Bundt cake que penjo al blog.

És de xocolata i glacejat de xocolata, o sigui xocolata a tope!!

El motllo que he utilitzat és l’heritage deNordic Ware, simplement genial. Tenen un munt de motllos diferents i la presentació queda molt bonica.

I el més important és que el pastís queda daurat per fora i molt tou per dintre, una autèntica delícia vaja!

Us animo a que el proveu de fer, no us en penedireu.

 

La recepta que vaig utilitzar és del llibre de la Martha Stewart amb alguns canvis.

 

 

Ingredients

 

- 250g de mantega sense sal

- 270g de farina

- 80g de cacau en pols sense sucre

- 1 culleradeta de bicarbonat sòdic

- 1 culleradeta de sal

- 120 ml de llet

- 120ml de nata per muntar

- 250g de sucre

- 4 ous XL

- 2 culleradetes d’extracte de vainilla

 

Glacejat

 

-85g de xocolata negra per rebosteria

- 120g de nata per muntar

- 30g de mantega sense sal

 

 

Elaboració

 

Preescalfem el forn a 180º amb la posició dalt i baix. 

 

En aquest cas com he dit abans, utilitzarem el motllo Heritage de Nordic Ware (diàmetre 25,7 cm i d’altura 9,53 cm).

Hi posarem la mantega a tot el motllo assegurant-nos de que ens quedi molt ben repartida, jo utilitzo la mantega en esprai ja que queda molt més ben repartida, però sinó en teniu podeu fer servir la normal i una mica de farina.

 

Començarem muntant la nata. Ho reservem.

En un altre bol tamisarem la farina, el cacau, la sal i el bicarbonat. Ho reservem.

Amb l’ajuda d’una batedora barrejarem la mantega, a temperatura ambient, i el sucre. Un cop ben integrat anirem incorporant un a un els ous a la barreja, tot seguit hi posarem l’extracte de vainilla.

Anirem afegint la mescla de la farina en dues vegades i ho anirem alternant amb la llet. Primer la farina després la llet i per últim la farina.

Finalment amb l’ajuda d’una espàtula hi abocarem la nata, que teníem reservada, fent moviment evolvents.

Ja ho podrem posar al motlle.

Amb una espàtula allisarem tota la superfície.

Ho posarem al forn durant 45min - 1 hora, o fins que al introduir el pal metàl·lic veiem que ens surti net.

Quan ja estigui cuit el traurem i el deixarem refredar per complert a sobre d’una reixeta.

És molt important deixar-ho refredar sinó es trencaria el pastis. I això no ho volem!!

 

Prepararem el glacejat.

Escalfarem la nata a foc lent en un cassó, quan aquesta estigui calenta hi afegirem la xocolata, ho barrejarem fins que quedi desfeta, finalment hi posarem la mantega i ho deixarem reposar fins que veiem que ens quedi espès.

Quan ja estigui espès ja el podrem posar sobre el bundt cake de xocolata.

 

Bon profit!!!

22 de juny 2015