Corona de nous i canyella

Bona tarda!

Aquest mes us porto una deliciosa recepta de corona de nous i canyella inspirada en el llibre (¿Hacemos pan? De Ibán Yarza y Alma Obregón).

El resultat d'aquesta corona és genial, la part de la molla és esponjosa i la capa de fora cruixent. Ideal per menjar sola, amb melmelada o xocolata si ho preferiu.

Si us agrada la canyella ben segur que encertareu amb aquesta recepta. Podeu canviar la canyella per alguna altre espècie, igual que les nous per algun altre fruit sec.

 

Engeguem amb la recepta.

 

Ingredients (Massa)

 

- 300g de farina de força

- 90g de llet desnatada

- 50g de mantega pomada

- 1 ou tamany L

- 20g sucre blanc

- 10g sucre panela o moré

- 20g de mel

- 2 culleradetes de vainilla

- 2 culleradetes de canyella en pols

- 50g de nous mòltes

- Un polsim de sal

- 9g de llevat fresc de fleca o 3g de llevat sec

 

Ingredients (Farcit)

 

- 150g de nous trossejades

- 30g de sucre blanc

- 30g de mantega pomada sense sal

- 10g de farina fluixa

 

Elaboració

 

Moldrem els 50g de nous amb una picadora, amb la mà de morter o bé posant-les dins una bossa emètica i passant-hi el corró per sobre fins a fer-les pols.

Pesarem la llet en un bol i hi desfarem el llevat fresc dins, ho barregem amb tota la resta d’ingredients que constituirà la massa.

Ho podem fer a mà o amb un robot de cuina. Si ho fem amb l'amassadora/robot, ho posarem a velocitat suau, per no escalfar molt la massa. Amassarem tan a mà com a l'amassadora uns 7-10 minuts fins que la massa quedi fina, al principi s’enganxarà però a mesura d’anar-ho treballant anirà agafant la forma idònia.

La deixarem fermentar dins un bol durant 1h 30 min. En un lloc tebi, on pugui créixer correctament.

Un cop passat aquest temps l’agafarem i li traurem l’aire fent-la girar sobre ella mateixa donant-li forma de bola. La deixem reposar 15 minuts.

 

Preescalfem el forn a 180ºC amb la posició dalt i baix.

 

Prepararem el farcit, picarem una mica les nous ho mesclarem amb tots els ingredients, és molt important que la mantega estigui a temperatura ambient, per tal d’integrar-se amb la resta. Ho podem barrejar amb una cullera. La reservem.

 

Estirem la massa amb un corró fins a formar un rectangle llarg (90 cm) i d’ample (20 cm). Si veus que s’enganxa pots posar una mica de farina fluixa a la superfície on treballes. Si et costa estirar-la deixa-la reposar uns minuts més.

Quan ho tinguem estirat posarem el farcit a sobre de manera homogènia, tot seguit, ho enrotllem per complet des del costat més llarg, com si fos un caneló, apretant una mica.

Agafarem el rul·lo i el tallarem per la meitat, sempre partint de la part llarga, deixant al principi un tros sense tallar per poder-ho enganxar al final. Anem enrotllant entre si passant una filera sobre l’altre, ens ha de quedar una corona homogènia.

Ho posarem sobre un paper de forn, unint els dos extrems. Pintem la corona amb ou batut. Es deixa coure uns 30-35 minuts.

 

Bon profit!

 

                                                                                                                                  15 d'octubre 2017