Gelat de cheesecake

Us agrada el pastís de formatge? Si es així imagineu-vos-ho en format gelat. Una idea fantàstica per ara que ha arribat l’estiu i fa més caloreta o per els moments que us vingui més de gust.

 

Comencem la temporada amb aquesta recepta inspirada amb la versió de gelat de cheesecake del blog Recetas de MJ.

Veureu que els ingredients que utilitzem son a l’abast de tothom, fàcils de trobar en el supermercat.

 

Ingredients

 

- 200 ml de nata per muntar

- 200 g de formatge mascarpone o formatge cremós (no light)

- 70 g de iogurt grec

- 80 g de llet entera

- 80 g de sucre llustre

- 6 galetes tipus maria o digestive

- 8 gerds

- 5 culleradetes de melmelada de gerds

 

Elaboració

 

Posarem en un bol la nata, el formatge, el iogurt, la llet i el sucre llustre. Hi passarem la batedora elèctrica, amb l’utensili de muntar, fins que ens quedi una barreja uniforme i una mica muntada.

 

Podem fer aquest gelat de dues maneres amb geladora o sense.

Tot seguit us explico les dues versions:

 

Amb geladora

 

Posem el bol que tenim dins la geladora al congelador 24h abans de fer el gelat.

La crema que em preparat abans (nata, formatge, iogurt, llet i sucre) la deixem dins la nevera dins un recipient hermètic d’un dia per l’altre, així tindrà la temperatura òptima que volem.

Un cop passat aquest temps la traurem de la nevera i la barrejarem una mica amb unes barilles manuals. Hi afegirem les galetes tallades a trossets, els gerds tallats per la meitat i la melmelada de gerds, ho mesclem delicadament.

Col·loquem el bol que teníem al congelador dins la geladora, dins d’aquest hi afegim la crema que em preparat. Ho endollem i ho deixem 40 minuts fins que obtinguem una textura de gelat.

Quan estigui ho posarem dins un recipient tapat amb paper de forn i ho deixem al congelador dues hores abans de menjar-ho.

 

Ho traurem mitja hora abans de servir.

 

Sense geladora

 

La crema que em preparat abans (nata, formatge, iogurt, llet i sucre) la posarem dins una bossa tipus zip de congelació.

Aboquem la mescla dins la bossa, li traiem l’aire i la tanquem. Repartim la crema de manera uniforme per tota la bossa, sobre una safata, per aconseguir el mateix gruix de totes bandes. Ho congelem dues hores fins que ens quedi una massa congelada però manejable.

Quan hagi passat aquest temps ho posem dins una picadora i ho triturem, quan ens quedi una massa homogènia li afegim les galetes tallades a trossets, els gerds tallats per la meitat i la melmelada de gerds i ho mesclem delicadament.

La passem per la picadora per treure els possibles cristalls que hi pugui haver.

Ho deixem dins el congelador amb un recipient tapat amb paper de forn dues hores.

 

Ho traurem mitja hora abans de servir.

 

Espero que proveu de fer aquesta recepta aquest estiu o quan us vingui més de gust.

Com veieu no ens gens complicada i ben segur que repetireu!

 

Bon profit!

 

2 de Juliol de 2017