Bon dia!
Les galetes de mantega, un clàssic que mai falla i que agraden a molta gent.
Són unes postres que ens serveixen per qualsevol època de l'any, tan per esmorzar com per berenar.
La recepta és de l'Alma Obregón.
He provat varies receptes i fins el moment és la que m'ha agradat més.
Podem jugar amb les formes de aquestes galetes, utilitzant diferents talla pastes i segells especials per galetes.
Ingredients (per 25 galetes)
- 250g de mantega freda
- 250g de sucre blanc
- 1 ou
- 500g de farina
- 2 culleradetes de vainilla en pasta
Elaboració
Tallarem la mantega a trossets petits i ho batrem amb el sucre, fins a aconseguir una barreja cremosa. Afegim l’ou i la vainilla, seguim mesclant. Finalment, hi posem la farina tamisada a la mantega, barrejant fins a integrar.
També podem fer la massa a mà, seguint el mateix procés que he explicat anteriorment.
Posem la massa entre dos papers de forn i amb l'ajuda d'un corró ho estirem fins que tinguem una mida uniforme per totes bandes. Ho deixem reposar a la nevera 20 minuts.
Un cop passat el temps tallem la massa amb el talla pastes que vulguem, en aquest cas he utilitzat un talla pastes rodó i un segell per galetes.
Una vegada tallades les posem sobre un paper de forn i ho deixem reposar 30-40 minuts a la nevera.
Preescalfem el forn amb calor dalt i baix a 180ºC.
Fornegem les galetes 12-14 minuts a 180ºC, fins que veiem que es comencen a daurar.
Les deixarem refredar fora del forn sobre la mateixa safata que les em cuit.
Quan estiguin fredes les posarem sobre una reixeta i si volem en podem decorar algunes amb xocolata.
Important: Si traiem les galetes de la safata quan encara estiguin calentes se'ns trencarien, per tan és important deixar-les refredar del tot.
Bon profit!
25 d'Octubre 2016