Galetes de mantega

Bon dia!

 

Les galetes de mantega, un clàssic que mai falla i que agraden a molta gent.

Són unes postres que ens serveixen per qualsevol època de l'any, tan per esmorzar com per berenar.

 

La recepta és de l'Alma Obregón         

He provat varies receptes i fins el moment és la que m'ha agradat més. 

 

Podem jugar amb les formes de aquestes galetes, utilitzant diferents talla pastes i segells especials per galetes.

 

 

Ingredients (per 25 galetes)

 

- 250g de mantega freda

- 250g de sucre blanc

- 1 ou

- 500g de farina 

- 2 culleradetes de vainilla en pasta

Elaboració

 

Tallarem la mantega a trossets petits i ho batrem amb el sucre, fins a aconseguir una barreja cremosa. Afegim l’ou i la vainilla, seguim mesclant. Finalment, hi posem la farina tamisada a la mantega, barrejant fins a integrar.

 

També podem fer la massa a mà, seguint el mateix procés que he explicat anteriorment.

 

Posem la massa entre dos papers de forn i amb l'ajuda d'un corró ho estirem fins que tinguem una mida uniforme per totes bandes. Ho deixem reposar a la nevera 20 minuts.

Un cop passat el temps tallem la massa amb el talla pastes que vulguem, en aquest cas he utilitzat un talla pastes rodó i un segell per galetes. 

Una vegada tallades les posem sobre un paper de forn i ho deixem reposar 30-40 minuts a la nevera.

 

Preescalfem el forn amb calor dalt i baix a 180ºC.                      

Fornegem les galetes 12-14 minuts a 180ºC, fins que veiem que es comencen a daurar.

 

Les deixarem refredar fora del forn sobre la mateixa safata que les em cuit.

Quan estiguin fredes les posarem sobre una reixeta i si volem en podem decorar algunes amb xocolata.

 

Important: Si traiem les galetes de la safata quan encara estiguin calentes se'ns trencarien, per tan és important deixar-les refredar del tot.

 

 

 

Bon profit!

 

25 d'Octubre 2016