Coca de forner o de sucre

Aquesta recepta em recorda a temps passats. A la tradicional coca de sucre que tots hem degustat des de petits fins a l'actualitat.

 

Avui us porto la recepta que més s'identifica a la coca de forner o coca de sucre.

 

Recepta de Xavier Barriga amb algun canvi.

Recepta per dues coques grans o quatre de petites.

 

Ingredients

 

- 500g de farina de força

- 10g de llevat fresc o 3’9g de llevat sec / en pols

- 10g de sal

- 35ml d'oli d'oliva verge

- 300ml d'aigua freda

 

Per sobre la coca

 

- Anís dolç

- Oli d'oliva

- Sucre

- Ametlles filetejades

 

Elaboració

 

En aquest cas he utilitzat el robot de cuina per fer la coca.

Utilitzarem l'accessori ganxo per aquesta elaboració.

Posarem la farina, el llevat, la sal i l'oli en ell bol del robot de cuina, ho barrejarem a velocitat lenta i anirem incorporant l'aigua lentament. Un cop integrat augmentarem una mica la velocitat (velocitat mitja) i ho deixarem pastar durant uns 7 minuts. Quan veiem que ja està ho traurem del recipient, farem una bola amb l'ajuda d'una mica de farina, ho deixarem reposar en un bol còncau i amb un drap humit a sobre perquè no se'ns fagi crosta.

Ho deixarem reposar en un lloc càlid durant una hora o fins que veiem que hagi doblat el volum.

Un cop hagi llevat, dividirem la massa en dues o quatre parts, depèn del tamany que vulguem fer les coques. Jo en aquest cas ho he dividit ens dues parts.

Quan ho tinguem dividit, farem a cada peça dos plecs de la punta cap al centre i l'últim sobre si mateix. Deixarem reposar les masses 90 minuts o fins que doblin el seu volum, en una plata i tapades amb un drap humit.

 

Preescalfem el forn a 200º amb la posició dalt i baix.

 

Quan hagin fermentat, estirarem les masses amb un corró.

Amb l'ajuda d'un pinzell de silicona hi escamparem per sobre l'oli d'oliva i l'anís. Després també i tirarem el sucre i les ametlles filetejades.

Ja estan apunt per anar al forn!


Les tindrem uns 15-20 minuts, tot dependrà del forn que tinguem. Ja sabeu que cada forn és un món.

Un cop passat aquest temps ja les podrem treure del forn i deixar-les refredar sobre un reixeta. Tan bon punt les traiem del forn si us agrada que es noti el gust de l'anís, en podeu tirar una mica més per sobre amb l'ajuda d'un polvoritzador.

 

És aconsellable que un cop fredes guardeu les coques en algun recipient o embolicades amb paper de plata, perquè no s'assequin massa.

 

Bon profit!!

9 de Juliol 2015